RSS

INDIGNATS !!!

15 juny

Fa dies que vaig seguint, més o menys, els moviments dels Indignats, i estic veient que allò que va començar com una mobilització social a favor de treballar per una societat més justa, més equitativa, una mobilització que va motivar a molta gent i que ens començava a donar un bri d’esperança, s’està convertint en un moviment negatiu, un moviment poc dialogant i sobretot un moviment “CONTRA”!!!!

Els que em coneixeu, ja sabeu que prefereixo els moviments “A FAVOR DE”, perquè penso que hem d’utilitzar la nostra energia i les nostres capacitats per treballar a favor d’una societat millor, una societat unida, on totes i tots treballem per un be comú, si voleu des de la nostra individualitat, però per un be comú.

No podem basar el nostre progrés en un moviment “anti-sistema” perquè el sistema mai serà perfecte, mai serà al gust de tothom. Hem d’apostar per una societat dialogant, una societat on tothom hi tingui la seva representació i el seu dret a parlar. Una societat que vetlli pels interessos de tots i cadascun del ciutadans d’aquest país, el nostre país, però que a la vegada, aquest país formi part d’un moviment per fer un estat, un continent i un mon millor.

Penso que està arribant el moment de plantejar-nos les coses des d’una altra perspectiva, des d’un punt de vista més global. Hem de començar a treballar des de la nostra individualitat per aconseguir un mon millor, més equilibrat, més equitatiu, no podem estar sempre demanant que els altres ens arreglin els problemes sense fer el primer pas per demostrar que ens ho mereixem. Una vegada, quan jo era aprenent, l’oficial del taller em va dir: Si vols cobrar més, demostra que t’ho mereixes!!! Això representa un sacrifici, ja ho sabem, però amb petits sacrificis es fan grans gestes.

Hem de demostrar que ens mereixem aquest canvi que estem demanant, que ens mereixem uns polítics que treballin, com nosaltres, per un be de tots.

I això no es demostra amenaçant, privant la llibertat als altres, ocupant espais que estan destinats per ser utilitzats com a zona d’esbarjo o punt de trobada per molta gent. No podem demanar un mon més just infringint lleis que al cap i a la fi les hem aprovat entre tots. Si les lleis no ens agraden, treballem perquè algú les modifiqui, però no al nostre gust, sinó al gust de tots. Al gust de tots no pot ser? doncs al gust de la majoria, o sigui, com ara!!!

Hem de ser més tolerants i així veurem que les normes tampoc son tant estrictes, i també veurem com cada vegada hi hauran menys normes perquè el nostre sentit comú ja ens dirà com hem d’actuar.

Be, fins aquí la meva reflexió, no sigui cas que em comencés a indignar com el de la foto que he tret d’internet…

 
 

4 responses to “INDIGNATS !!!

 1. Robert

  15 Juny, 2011 at 17:36

  Absolutament d’acord. Reclamar democràcia agredint als representants que democràticament han estat escollits és un contrasentit absolut. Si a algú no li agraden els polítics que hi ha, el que han de fer és fer-los fora en les properes eleccions i escollir-ne uns altres. El que és absolutament INDIGNANT és que un grup al que no li agrada el resultat de les eleccions democràtiques, el que faci és intentar carregar-se els nostres representants -siguin del partit que siguin- a base d’acampades i manifestacions. Estem en democràcia, senyors, el que vostès diuen que estan defensant. Per tant, si no els agrada com es fan les coses -cosa ben lícita-, formin un partit i a presentar-se a les eleccions. No esperin a que els altres facin les coses com els agradaria a vostès, facin-ho vostès mateixos i demostrin que representen a la majoria i que saben fer les coses millors.

   
 2. Toni

  16 Juny, 2011 at 01:57

  no estoy deacuerdo,posiblemente el discurso mas facil para cualquier indignado es criticar lo establecido,pero esto es lo aprendido en las maravillosas gestiones politicas de los que llamais representantes democraticos legitimos, una votacion y cuatro años de demencia,vaya democracia,este movimiento reclama mas participacion del pueblo en la toma de decisiones,esto es democracia real,estamos,estoy harto de y indignado,por la falta de soluciones aplicadas desde el gobierno,de leyes cerradas que llamais justicia ,de falta de ayuda,de apoyo,llevo años buscando con mis amigos una cosa verdaderamente importante que funcione como es debido,si la habeis encontrado comunicadmela,yo no entiendo de politica,pero para todo hace falta vocacion,amar lo que se hace ,como tu bien dijiste Jordi demuestra que te lo mereces,donde esta la demostracion,no pretendo juzgar a nadie,solo es una observacion,pero no me gusta sentir que tire mi voto a la basura y tener que esperar cuatro años para sentir lo mismo,decis que se pongan en su lugar,algun politico a dado pie para siquiera dialogar con el pueblo,los gritos de las manifestaciones son siempre simples gritos,pero entreteneros en escuchar los dialogos,las asambleas,los escritos….hay mucha sabiduria en ello y tambien ganas de encontrar soluciones,hay mucha mas informacion de la que sale en los medios manipulados,escuchar todas las partes y los detalles y veremos sino cambiais de opinion,de todas formas lo verdaderamente importante no es lo que se escucha ni lo que se escribe lo magnifico es que por vez primera la gente variopinta de todas las ideologias se a puesto deacuerdo,se a unido,la union es lo que importa ,esta es la imagen que yo veo en estos momentos …..y me gusta y mucho…sin pretender faltar,herir,ni juzgar esta es mi opinion…un abrazo

   
  • Jordi Bagué

   17 Juny, 2011 at 07:27

   Tienes razón Toni, el sistema actual caduca, está demostrado que no funciona, pero por ahora es lo que hay. Yo también prefiero esa “cosa verdaderamente importante que funcione” como dices, pero se que con insultos y agresiones no lo voy a conseguir. Vamos a lograrlo usando la inteligencia no la violencia.

    
 3. Toni

  19 Juny, 2011 at 08:15

  Estoy deacuerdo Jordi, en tu sentir este es elojiable , nadie desea violencia, en cuanto a los insultos bueno no hay mas que en un partido de futbol y el arbitro no manda a los antidisturbios,seguramente que se provocaran muchisimos problemas a corto plazo todas estas manifestaciones,tanto en convivencia,bienestar del entorno,comerciantes de la zona afectada etc,etc…pero como con todo debemos ver o mirar a mas distancia,estos comerciantes,transeuntes,ciudadanos afectados…..que estan haciendo para solucionar el futuro de sus hijos,el futuro de las nuevas generaciones,a perdon si …quejarse de los impuestos cada dia,robar y pisar a la competencia,trabajar sin vivir apenas 30 dias al año,sentarse en la plaza a llorar sus penas,responsabilizar a otros de sus errores.Dejaros de bobadas NO HAY MAL QUE POR BIEN NO VENGA…..si queremos una vida mas digna…este es el camino…LA UNION…las formas no seran nunca adecuadas para todos ,pero es lo que hay,todavia no somos perfectos,y si insultamos,gritamos,molestamos….pero esta molestia a corto plazo sera la solucion a largo plazo para construir un mundo mejor..un abrazo

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: